Да оцелееш в Америка по балкански

Когато без много да му мислиш, решиш да заминеш за 4 месеца в Америка, изпускаш много основополагащи елементи от необходимата подготовка. Която при авантюристично настороени натури като моя милост е сведена до минимум. Не за друго, а с едничката идея, че колкото по-малко знаеш, толкова по-вълнуващо е. Защото е напълно непознато, ново и различно за теб. О, неразумни человеко, защо си правиш живота по-труден…

А възникнат ли непредвидени моменти балканската жилка си казва думата и ти помага да се справиш с всяко възникнало предизвикателство и неочаквана пречка, които ти се изпречат на пътя. Сблъсквайки се лице в лице с американския мързел и ограничесност, които са обладали младата генерация, оценяваш колко работливи, сръчни и можещи сме всъщност бедната работна ръка на глупавата източноевропейска нация.

Преди да поемеш по пътя на осъществяването на своята голяма Американска мечта обаче, задължително последвай списъка със съвети за оцеляване на Пиралкова или с други думи – на един ярък представител на Балканските земи и на най-сърцатия и емоционален манталитет.

А ето и моите 6 съвета за по-лек престой в Щатите:

съвет номер едно: „Свържи се с агенция, в която работи твой, вътрешен човек“    

Когато всички Интеграли, Мюзит кауърси и Портокали ти се струват напълно еднакви, най-доброто, което можеш да сториш е да се допиташ до услугите на единствената агенция, в която имаш не просто познат, а приятел. Не за друго, а защото няма за нищо да те излъже. А и ако му пишеш в един през нощта с поредния малоумен въпрос, поне няма да ти е гузно…нали ти е приятелче – ще помогне. Жива и здрава да е моята Миленка за дето изтърпя всичките ми глупости.

🏣🏡🏠

съвет номер две: „Намери възможно най-евтината квартира“               

Когато си отишъл да спестиш некой друг лев и да се утепаш от работа, нямаш право на претенции къде и как ще живееш. Ако си късметлия, работодателят ти, ще ти осигури прилична стая на неприлично ниска цена. Ако си Пиралкова обаче, ще ти се наложи да си търсиш сам измежду изключително примамливите предложения, вариращи от 115 до 175 долара седмично, което е половината или една трета от изкарането за нея, което прави бъхтенето на няколкото ти работни места…безмислено. С малко повечко усилия ще успееш да се докопаш до най-евтиния вариант, който дори ще се окаже на по-малко от миля от работното ти място.

Дотук добре – на теория всичко е повече от перфектно. До момента, в който прекрачиш прага на новия си дом, пардон на новия си гараж, за да се озовеш в бъдещата си спалня, пардон мазе. Инак казано мизерно помещение с размери 3 на 3, разполагащо с две двуетажни легла, псевдо диван, прашна камина, множество разнородни насекоми, счупен скрин и един почти прозорец, от който не успява да проникне никаква светлина. И споделяш целия този лукс с още три девойки, 4 откачени деца, 2-ма смахнати въздрастни, куче и рускиня. До денят, в който не се изнесеш в палат на плажа при най-прекрасното и дружелюбно семейство в щатите, само защото си казал на познат местен, че имаш нужда от помощ. Да, и такива неща се случват.

💃👯💁

съвет номер три: „Поработи три сезона като аниматор и няма да се озориш от нищо и никаква си бригада”

За всички, които си мислят, че лятото само си играя с дечица и вечер танцувам Боливуд танци, нека пробват да работят 6 дни седмично, 12 часа на ден, подскачайки, викайки, танцувайки, говорейки и усмихвайки се нон стоп. На макс, докрай, до откат. Да комуникират с 10 различни националности, говорейки немски, английски, руски и български, играейки ежедневно зумба в най-голямата жегатърсейки пиратски съкровища, въплащавайки се на мъже, жени, животни и човекоподобни, танцувайки Африкански, Ирландски и Индийски танци. Да, това определено би подгтовило тялото, организма и съзнанието ти за едно лято в Америка. Защото бригата е просто работа, а анимацията е страст, изцеждане, излизане от зоната на комфорт, отдаденост, раздаване до краен предел. Които взимат много, но дават още повече.

👹😈🙄

съвет номер четири:Бъди нахален“                                                                            

Ако искаш да оцелееш в Америка ще ти се налага да си нахален. Неведнъж и не по малко. Нямаш избор. Особено ако искаш да си намериш втора работа в малко селце, където работните места са ограничени, а работодателите обичат да се правят на недостъпни. Един, два или три пъти да питаш някой за работа не са нищо. И не трябва просто да ги питаш, а да намериш правилната стратегия, точния флирт, да положиш нужните усилия, които ще те доведат до жадуваната позиция. А ако успееш да се набуташ не на едно, а на две места, където наемат само американци си е повод за гордост. Не че се хваля, просто казвам.

👪👫👬

съвет номер пет: „Намери си американски приятели“                                   

 В България често казваме, че без връзки си за никъде. Ами то, да ви кажа, навсякъде е така. Затова от денят, в който стъпите на американска почва, започнете да се вписвате в средата, да се запознавате с възможно най-много хора и да правите колкото може повече неща. По възможност безплатни или поне нископлатени. Те също биха ви помогнали да срещнете правилните хора, да получите точните съвети и да се домогнете до благини, за които дори не сте подозирали, но от които просто се нуждаете.

Благотворителни вечери, сбирки, практикуване на йога, посещаване на близки и познати по домовете. Всичко би ви било от полза, стига да знаете КАК да го използвате. А срещнете ли точните хора – те ще ви помагат занапред. И ще направят престоя ви лек и приятен. Стига да се отнасяте с тях по точния начин. И да бъдете благодарни. Бъдете благодарни за всичко, което ви се случва и не приемайте нищо за даденост. Защото не е.

💩

съвет номер шест: „Бъдете себе си“

Не обещавам на всеки, че ако бъде себе си, ще му се случат най-приказните и нереални случки. Трябва да си готин, за да ти се случват готини неща. Съжалявам, ако не проработи, тогава ти трябва да поработиш върху себе си. За да привлечеш цялата вселена към себе си и да успееш за един месец да накараш хората да те харесват, търсят и подкрепят. Въпреки, че си балканец и именно заради което.

 

 

 

 

 

 

Публикувано от Piralkova Travels

пътешественик, мечтател и начален учител, лудо влюбен в живота и цветовете на света

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: