Приказният свят на Universal studios, Hollywood

Universal studios e едно приказно кътче, което те потапя в света на киното и те кара да забравиш, че съществува друга реалност освен неговата. Нереална реалност на блясъка на филмовата индустрия , магията на киното и приказния свят на анимациите. Наричан още „Столица на развлеченията“, той се гуши в прегръдките на лъскавия Hollywood в Лос Анджелис, Калифорния в голямата Америка.

P1080665

Universal studios те отвежда в едно магическо пространство на постоянно случване, весела музика, филмови декори и забавления безкрай. Той те среща с костюмирани актьори, талантливи музиканти и любимите ти анимационни герои. Показва ти как и къде се снимат едни от най-популярните американски филми и те впечатлява с допълнителните ефекти, засилващи зрелищността на холивудските продукции.

P1080667

Това е едно от шестте главни холивудски филмови студия. Родено е през 1912 и е второто по възраст все още работещо холивудско студио след Paramount pictures, което е по-старо от него само с месец. Основано е от немския емигрант Карл Лемле, на когото хрумва идеята да разреши посещенията в студията, за да се увеличат приходите от студията. От 1915 г. “Юнивърсъл Студиос“ е отворено за всеки, който иска да види живота на снимачната площадка. При появата на говорещото кино обаче посещенията спират, тъй като шумът от зрителите пречи на филмовото заснемане.

P1080670

1962-ра е годината, в която Musical company of America осиновява Universal studios и възобновява посещенията в студията, където гостите може да видят декорите от филмите, гримьорните и снимачната площадка. Оттогава Universal studios се превръщат в огромен тематичен парк и филмово студиo.

P1080689

Universal e разделен е на две основни площи, „Upper lot“ и “Down lot“, свързани помежду си чрез поредица от ескалатори с впечатляваща панорамна гледка към Los Angeles. И двете части са съставени от тематични сектори, представящи даден филм. Във всеки от тях има атракцион, подобен на влакче на ужасите, където с 3D и 4D ефекти, пушеци, водни струи, изкуствен вятър и огън, ти се създава илюзията, че летиш или се движиш с бясна скорост. Измайсторено е много въздействащо и адреналинът е с ударни дози.

Down lot е по-малката част, която предлага разходка в света на:  Jurassic Park, The Revenge of the Mummy и Transformers, като се използва високотехнологична технология, за да симулира битка между Autobots и Decepticons с 4K-3D екрани и летателни тренажори и повярвайте ми е адски напрегнато, релеалистично и вълнуващо. Излизаш от света на Transformers и 10 минути не ти се верва къде, аджеба, си попаднал.

Upper lot пък е дом на семейните атракции. Там настроението е доста по-различно, но определено ако си фен на анимационните филми, там е твоето място. Цветно, детско, весело и забавно, тематиката му включва „Спрингфийлд“, който отвежда в света на Семейство Симпсън, където може да се качита на симулатора The Simpsons Ride.

P1080681

След като видим Спрингфийлд отскачаме до света на Despicable me, а за финал оставяме магьосническия свят на „Хари Потър“, където е пресъздаден замъка Хогуортс заедно с множество атрации като влакче, което те кара да се чувстваш сякаш летиш на метла и вълшебна стая, в която с магическа пръчка местиш предмети. Признавам, че това е пространство, което може да разчувства дори истински не фен на Хари Потър.

P1080676P1080674

Studio Tour обаче определено е черешката на тортата. Той предлага около 50 минутна разходка с влакче измежду декорите на филмови продукции. Минавайки през Old Mexico, Texas и Уистерия Лейн от Отчаяни съпруги, турнето ни показва останки от разбития самолет от “Война на световете“, автомобили от „Бързи и яростни“ и декори от „Джурасик Парк“. С влакчето преминаваме и през атракционите с водни ефекти на King Kong и Fast and furious.

И цялото това чудо на феерия от цветове, звуци и филмови герои е умело съчетано с примамливи магазинчета за сувенири, ресторанчета и всякакви неща, примамващи те да станеш още по-беден отколкото си. Но си заслужава. Universal studios е магия, в която трябва да се потопиш поне веднъж в живота си. И да й се насладиш на макс.

 

Публикувано от Piralkova Travels

пътешественик, мечтател и начален учител, лудо влюбен в живота и цветовете на света

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: