Bloggers On Top 2019 в Банско

Пренасяме се в Югозападна България, за да посетим прекрасния планински град Банско. Сгушен в магнетичните прегръдките на Пирина, той ни посреща гостоприемно със своя бохемски чар, планинска красота и битова атмосфера. Едновременно град с история, носещ  традиционно българското настроение със своите павирани улички и старовремски сгради. От друга страна – див, буен, младежки. Място, където животът ври и кипи. И винаги нещо се случва.

P1160048

Не отиваме в Банско случайно, разбира се. Едно чудновато местенце организира едно интересно събитие и отиваме да хвърлим едно око. Не просто място, а сплотена общност на име Coworking Bansko. Кътче за пътуващи хора, които не обичат да ограничават себе си с 4-те стени на офис живота. Човеци, които живеят пътувайки и не спират да търсят приключения.

P1150906

За тези, които не знаят, какво аджеба значи Coworking space – това е място, където различни индивиди с различни начини за прехрана се събират заедно, за да работят. Пред своите компютри. Но не с реномирано работно време и шеф, който да ти мрънка на главата. В България тези места все още набират популярност, и то бавно. Но това, което се случва в Банско е наистина изумително.

P1160037

Пъстро оранжевият Coworking Bansko е споделеното пространство за дигитални номади от цял свят, които идват тук заради близостта с най-величествената българска планина Пирин, вкусната българска храна и живия нощен живот. Тук можеш да намериш – гостоприемна атмосфера, разнообразни събития и забави, както и уюта на кръг от хора, сплотени като семейство. Във въздуха се рее приятелство, в очите на хората се вижда щастие, а усмивките им издават едно – вкъщи съм. И ми е хубаво.

P1150899

Та това чудно местенце, създадено от чужденците Матиас и Уве и поддържащо духа си жив от вибрациите, енергията и грижите на всички членове, за 3-та поредна година организира едно уникално по рода си събитие.

P1150974

Bloggers OnTop е 3-дневен блогърски (не)семинар, който събира травъл блогъри и хора от туристичерския бранш от цял свят, за да им помогне да обменят ценен опит, идеи и вдъхновения.

P1150995

Тази година събитието бе докоснато от магическата пръчка на една прекрасна русалка, която живее, за да пътува. Усмихнатата Мария Неделчева от Adventures of Bulgarian Mermaid бе човекът, който е отговорен за подготовката и случването на Bloggers On Top. Благодарение на нея и по нейна покана Пиралкова попадна там. За да се учи, да внимава и…да се забавлява! Защото това не е поредният скучен семинар, на който някакви хора изнасят някакви лекции, ами нещо много повече.

P1160030

Ден 1 – Пътешественици от Австралия, Холандия, Латвия, Португалия, Шотландия, Америка и България  се събират заедно в Банско, готови за приключение! Някои се запознават, други се прегръщат щастливо, защото отдавна не са се виждали и накрая всички поемаме на Instawalk из града. Тръгваме по павираните бански улички , водени от симпатяга на Bansko free tour, който ни развежда и ни разказва факти, истории и случки от сърцето на Банско.

P1160039

Започваме разходката си от цветната галерия „Art gallery”, в центъра на града, където се наглеждаме на какви ли не красоти от цЕл свЕт. Продължаваме към мегданя, като се спираме пред графита на Вапцаров. Следват къщата музей „Неофит Рилски”, Веляновата къща и Църквата „Света Троица” – за финал.

P1160032

След час и половина и много снимки за Инстаграм се отправяме към механата, където се отдаваме на пивко червено винце, блага храна и народни хорца за разведряване на настроението. Завършваме вечерта, където му е мястото. На бар, разбира се! Време е за веселба. И то не каква да е, а от най-шумните, по български.

P1150837

P1150839

P1150968

Ден 2 – Време е да свършим малко работа все пак! Свежи и заредени с нови сили, започваме съботния ден с усмивка на лице, жадни за нови знания. Първо решаваме задружно кои ще бъдат темите на деня, след което им се отдаваме.

P1150872

Време е за дългочасови разговори и мини лекции на тема SEO, Site Monetizing and Optimization, Vlogging, Photography, Content Management, Tools and resources, Promoting a destination и E-mail.

P1150994

Всеки споделя опита си, дават се разяснения, задават се въпроси, заформят се дискусии. Изморително е, но интересно и зареждащо. Отсъхваме за вкуден обяд в типична банска механа, наслаждавайки се на богатсвата на българската кухня.

P1150908

А за вечеря…е време за нещо специално, понеже е 5-и октомври – денят на Банско. В читалището има концерт на ансамбъл Българе, следван от взривяваща заря на площада.

P1150911

P1150945

Завършваме дългия, но ползотворен ден в стилен и изискан ресторант – истинска феерия за сетивата и стомасите ни. Наслаждаваме се на сладки приказки, смях и добро настроение. Познаваме се от ден с повечето хора, а сякаш сме приятели от години. Така е когато хората са на едни вибрации и имат общи интереси. И е хубаво.

P1150961

P1150969

P1150963

Ден 3 – Започваме деня ударно с финалните сесии, които са на тема Social media и Presstrips, a а накрая всеки, който има желание си представя блога или сайта пред останалите участници.

P1150896

P1160025

Преди да си кажем чао е време за слънчева разходка в пиринските обятия. Правим си обща снимка и започваме да се прегръщаме на поразия, но с нелепо големи усмивки на лице, защото сме щастливи и заредени от последните 3 дни. И с нетърпение чакаме пак да се видим 🙂

P1160058

P1160051

Чао, до нови срещи, пътешественици! Беше ми драго, ваша Пиралкова 🙂

P1150855

P1150859

 

 

 

 

 

 

Публикувано от Piralkova Travels

пътешественик, мечтател и начален учител, лудо влюбен в живота и цветовете на света

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: