Царево – море, уют и романтика

Понеже морето винаги е добра идея, отиваме на море! Искаме да отидем някъде където е спокойно, уютно и предразполагащо. Затова избираме Царево или всъщност самото то избира нас. Отиваме в края на май, за да се насладим на една пролетна почивка в прегръдките на Южноморието, без да подозираме колко зареждащо може да бъде там.

P1170026

Царево е едно от местата, през които само съм минавала за кратко, без да му обръщам особено внимание. До момента, в който не се потопих в нежните му прегръдки с дъх на море. Място, което привлича със своето спокойствие, уют и красота. Градче, където всичко се случва без напрежение. Кътче, което те кани дружелюбно да прекрачиш портите на дома му, за да ти покаже колко е гостоприемно.

P1170032

Топлината на Царево се усеща още при влизането в градчето. Започваш да се скиташ по уличките му и се чувстваш уютно, сякаш си на село. Времето все едно е спряло, въздухът е друг – морски, а местните баби ти се усмихват гостоприемно. Разхождаш се до брега и оставаш бездиханен от емоция, защото скалите и морето са повече от красиви, танцувайки в любовен танц помежду си.

P1160987

Скритото скалисто плажче в края на Царево, което открихме напълно случайно, е едно от най-изумителните места по родното Черноморие, които съм виждала. Неземна красота на феерично сливане между морските вълни и сивкаво-белите скали. Определено само това място си заслужава, за да посетите градчето.

P1160970

Минавайки през центъра, се изумявам от това колко подредено, чисто и приветливо е в Царево. Читалището, общината и местният площад са струпани, за да покажат къде е културното му средище, а вечер интересни и футуристични пейки осветяват сърцето на града, доближавайки се до модерността на съвремието.

P1170064

Продължаваме към пристанището – мястото, откъдето моряците потеглят на приключение и мястото, в което същите те се връщат у дома. Пристан на мечти и надежди, приливи и отливи, заминавания и връщания. Място, което, в който и да е град, те оставя без думи, а само с размисли за безкрайността на морето, необятността на морската шир и жаждата за морски пътешествия.

P1170055

И ето, че в далечината съзираме как се е скрило манастирче. Питаме местни и разбираме, че това е църквата Успение Богородично, която самотно се извисява на южния полуостров на града. Разположена на територията на квартал Василико, там където първоначално е възникнал град Царево.

P1160978

Дългата ни морска разходка продължава с Морската градина, която представлява малко паркче с детска площадка и статуя по средата на градината. Свежестта на зелените дървета ни се отразява добре, а гледката към морето в края на парка ни изненадва приятно.

P1160976

Вече часове наред обикаляме из Царево и ето, че е идва време да се върнем в Хотел Зебра, за да си починем. С книга в ръка излизам на тераската, за да се насладя на една галеща очите гледка и да се потопя в книжно безвремие с аромат на море.

P1160916

По някое време забравям за книгата и се отдавам само и единствено на гледката към морето. Защото то има една такава необяснима притегателна сила и енергия, които просто те хипнотизират, карайки те да забравиш за понятия като време и пространство. И оставате само вие – ти и то. Морето.

P1160901

След известно време решавам да се кача до покрива на хотела, за да видя какво се крие там. А пред мен още море и море. Но то никога не стига и ти трябва още и още от него.

P1160889

Хотелът разполага с просторен ресторант, удобен лоби бар, безплатенWi-Fi, подземен гараж и външен басейн, където децата могат да се забавляват, докато вие се наслаждавате на студен коктейл докато слънцето гали кожата ви.

P1160998

А сега аз казвам чао, а не сбогом на Царево, защото съм сигурна, че ще върна отново тук. За да се потопя пак в прегръдките му и да вдишам от неговото спокойствие с дъх на романтика и аромат на море…

Публикувано от Piralkova Travels

пътешественик, мечтател и начален учител, лудо влюбен в живота и цветовете на света

Едно мнение за “Царево – море, уют и романтика

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: